Hitta den perfekta cykelvagnen!

Köpguide cykelkärraCykelkärra eller cykelvagn är en typ av ”släpvagn” för cyklisten. När du väl bestämt dig för köpa en cykelkärra, vill du troligtvis aldrig vara utan en sådan eftersom den är så praktisk och mångsidig. Låt inte det faktum att detta behändiga hjälpmedel trampas fram av en pedal lura dig. De kan dra allt från byggverktyg till campingutrustning och ett par barn! Dessa cykelvagnar finns i en mängd olika alternativ av utseende och prestanda. De kan vara öppna eller slutna, av metall eller plast. Här är några faktorer som kan vara bra att ta i beaktande innan du fattar ditt inköpsbeslut.

Nya eller begagnade cykelkärror

Oavsett vilken väg du väljer att gå, finns det många alternativ. En ny cykelkärra ger dig möjligheten att välja just precis det du letar efter. Det finns oftast många alternativ för anpassning oavsett vilken leverantör du väljer att använda dig av. Detta gör att du köper den specifika cykelvagn som bäst passar dina behov. Du kan dock köpa en begagnad cykelkärra som passar din budget bättre. Att köpa begagnat kommer naturligtvis innebära färre alternativ, men prislappen är mycket mer human. Om du bestämmer dig för att köpa en begagnad cykelvagn är det bästa för dig, se till att priset godtagbart och dubbelkolla att du verkligen får en bra, säker cykelvagn.

Öppna eller täckta cykelkärror

För att kunna avgöra om du ska införskaffa en öppen eller en täckt cykelvagn är det viktigt att veta vad du kommer att transportera med din cykelkärra. Kommer de objekt som du planerar att flytta oftast behöva vara skyddade från väder och vind? Kommer det vara ljuskänsliga eller ömtåliga saker som riskerar att falla av längs vägen, eller kommer du att flytta skrymmande föremål med skiftande utseende och storlek och vill därför ej begränsas av en täckt cykelvagn?

Cykelkärra transport

Storlek på cykelkärran

Kanske denna punkt borde komma först på listan. Du funderar antagligen på att köpa en cykelkärra eftersom du har ett behov av att transportera något specifikt föremål på ett enkelt sätt. Vad behöver du transportera? Hur stor är chansen att storleken på objektet kan förändras över tiden? Om det finns en möjlighet att det du vill transportera kommer att bli större eller tyngre med tiden bör du förmodligen allvarligt överväga att redan nu köpa en större, kraftigare cykelvagn för att undvika att inom en snar framtid behöva köpa ytterligare en cykelvagn.

Säkerhet för cykelkärror

Den vanligaste orsaken till att införskaffa en cykelvagn är att ha möjlighet att dra sina barn tillsammans som antingen ännu inte kan cykla, eller som är för små för att kunna cykla längre turer. Detta innebär också att då barnen så småningom ”växer ur” cykelvagnen, vill många föräldrar bli av sin cykelvagn som nu bara tar upp plats i deras garage. Som nämnts i en tidigare punkt, kan detta vara ett tillfälle för en hel del. Se bara till att vara säker på att säkerhetsdetaljerna på den begagnade cykelkärran ej är inaktuella eller trasiga. Ingen ”bra affär” är värt priset för att äventyra säkerheten för dina barn.

Våra annonser: