Hitta den perfekta cykelvagnen!

CyklarTre skäl till att cykla och använda cykelkärra:

Många anser fortfarande att en cykel mest är en leksak. Men med tuff ekonomi och stigande bensinpriser kan man uppleva glädje, spara pengar och skapa hälsofördelar genom att cykla.

1. Cyklar är mer kostnadseffektiva än ett motordrivet fordon.

Efter flera decennier av ekonomiskt välstånd upplever världen en långsam ekonomisk nedgång, vilket bland annat fått till följd att oljepriset och därigenom även bensinpriset befinner sig i en uppåtgående trend. Särskilt i städerna, där man genom att cykla istället för att köra en bil faktiskt kan spara tid, har gjort att cykeln med sina två hjul och ett par pedaler är på uppgång. Men förutom den uppenbara tanken på besparingar i bensinkostnader, så är även naturligtvis inköpspriset på en cykel mycket billigare än exempelvis för en bil! En trevlig, kvalitetscykel kan köpas för en rimlig peng (komplett med alla säkerhetstillbehör), jämfört med år av betalningar och räntor på en bil, eller ens en motorcykel. På samma sätt är skillnaden i kostnaden för underhåll för ett motordrivet fordon jämfört med en cykel astronomiska, och det oavsett antagandet att de flesta människor inte skulle kunna fixa sina egna cyklar (vilket inte är sant, det finns gott av praktiska människor ute i världen som kan utföra reparationer på sin cykel). Både delar och arbetskostnad är billigare för det miljövänliga transportmedel som cykeln är.

2. Cykelns begränsningar kan lätt övervinnas med en cykelvagn.

Många människor förkastar snabbt tanken på en cykel som främsta transportmedel eftersom de tror att det kommer att vara mycket begränsande när det gäller att transportera varor eller andra människor (det vill säga deras yngre barn). De som kan vara intresserade av i första hjälp av en cykeln för sina dagliga transporter, tror att de kommer att bli mycket begränsade, särskilt när det gäller matinköp. Hur kan en cykel transportera mer än ett par liter mjölk från butiken till hemmet? Den bästa lösningen: en cykelkärra. En cykelkärra är precis vad namnet antyder, en kärra för din cykel som är särskilt utformad för transport av stora mängder varor. Vissa vagnar är täcka, och andra ser mer ut som öppna lådor. Tillverkarnas forskning kommer att bidra till att avgöra vad som är bäst för vad som behöver transporteras, och nästan alla typer av cykelkärror kommer att fungera alldeles utmärkt för att transportera en familjs veckoinköp av livsmedel. Med andra ord är en cykelvagn egentligen bara ett annat namn för vad som bäst skulle kunna betraktas som ett löstagbart bagageutrymme för en cykel. Cykelvagnar är också det perfekta sättet för att transportera små barn i familjen som kan vara för unga för att cykla själva eller som inte orkar cykla så långa sträckor.

3. Cykelkärran ger ännu bättre motion.

Att cykla är en välkänd och flitigt använd träningsmetod. Det är ett bra sätt att träna upp din kondition, för att inte tala om att bygga upp lite benmuskler. Men för att få en ännu bättre träning och bygga upp ännu mer uthållighet, är det en bra idé att fästa cykelkärran på din cykel och sedan fylla den med vad du föredrar. Det kan vara dina barn eller barnbarn, eller en tyst följeslagare som ditt husdjur, eller t.ex. dödvikt i form av tegel eller hantlar. Efter att du på ett säkert sätt spänt fast det du valt att transportera på din cykelvagn, är det bara att sätta fart och trampa iväg.

Våra annonser: